Τηλεφωνικές Παραγγελίες 2310 77 57 65

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ!

ln48338259

Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνομωτεί για να το αποκτήσεις
(Πάολο Κοέλιο)!

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.  Όταν τα πράγματα πάνε καλά…κάτι θα πάει στραβά.
(Νόμος του Μέρφυ)

Η αισιόδοξη και απαισιόδοξη πλευρά της ζωής μέσα από δύο γνωστά ονόματα της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Πριν λίγα χρόνια εκτιμώ ότι διαβάζοντας κάποιος τον «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο θα έλεγε ότι αποδέχεται  την πολύ γνωστή φράση του. Σήμερα με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην αγορά αν διάβαζε το βιβλίο του θα τον χαρακτήριζε γραφικό και ρομαντικό και τον Μέρφυ ρεαλιστή και επίκαιρο. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Βοηθάει η θετική σκέψη και η αισιόδοξη αντιμετώπιση των προβλημάτων;

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στον επιστημονικό τομέα της Ψυχολογίας έχουν δείξει ότι η αισιοδοξία και ο θετικός τρόπος σκέψης βοηθούν τους ανθρώπους να διαχειριστούν με μεγάλη επιτυχία την καθημερινότητά τους, την δουλειά τους και γενικά τις καταστάσεις που προκαλούν stress και προβλήματα υγείας.

Στη ζωή του καθενός μας πρέπει να γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν τουλάχιστον μια φορά ή και  περισσότερες ‘απίθανα’ γεγονότα, εξαιρετικά δύσκολα.  Ένα σημαντικό εργαλείο  για να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα που μπορούν να σημαδέψουν την ζωή μας, είναι  οι θετικές σκέψεις.

Όταν κάνουμε θετικές σκέψεις, τότε στη ζωή μας συμβαίνουν θετικά πράγματα. Η θετική σκέψη δεν είναι τίποτα άλλο από μια θετική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να είναι χαζοχαρούμενος και αναίσθητος, μακριά από την πραγματικότητα. Αντιθέτως στις πολύ δύσκολες μέρες που περνάμε είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να προσπαθούμε να αναπτύξουμε  την θετική σκέψη για να μπορούμε ομαλά να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να βγούμε όσο το δυνατό αλώβητοι και ωφελημένοι.
ln80448226
Σίγουρα είναι δύσκολο μέσα σε ένα γενικό κλίμα απαισιοδοξίας και απαξίωσης όπου όλοι βλέπουν τα αρνητικά, τον πανικό  και την καταστροφή,  κάποιος να βλέπει μια ηλιαχτίδα φωτός. Το μυστικό της επιτυχίας όμως είναι εδώ. Αυτός που καταφέρνει να απωθήσει τις αρνητικές σκέψεις και να τις αντικαταστήσει με θετικές τότε είναι αυτός που καταφέρνει να ξεχωρίσει και να πετύχει στη ζωή του.

Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά, τότε προγραμματίζουμε να μας συμβούν αρνητικά πράγματα. Ο αρνητικός τρόπος σκέψης γεμίζει με φόβο και ανασφάλεια τον άνθρωπο και τον οδηγεί σε μόνιμο άγχος με επώδυνες παρενέργειες στον ψυχισμό του και στην σωματική του υγεία.

Οι αρνητικές σκέψεις οδηγούν στην έλλειψη αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης προς τον εαυτό μας. Η καταστροφή είναι το μόνο σενάριο το οποίο «παίζει» μπροστά μας και φαίνεται ως η μόνη πιθανή εκδοχή.

Θετική σκέψη και αισιοδοξία βοηθούν στην ανάκαμψη της Οικονομίας.

Ερευνητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι σύμφωνα με το περιοδικό Live Science, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Οικονομική ύφεση είναι λιγότερο σοβαρή όταν οι άνθρωποι είναι αισιόδοξοι.  Η οικονομική ύφεση σε συνθήκες αισιοδοξίας είναι μικρότερη και η φάση ανάπτυξης πιο έντονη με αποτέλεσμα η ανάκαμψη να έρχεται πολύ πιο γρήγορα.

Οι ερευνητές επισήμαναν  ότι η ανεβασμένη αισιοδοξία επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα σε μεγάλο βαθμό επειδή συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων και του τζίρου στην αγορά.

Μια μελέτη σχετική με το θέμα για το οποίο μιλάμε είχε παρουσιάσει σε ένα βιβλίο  του  ο Dr. Normal Vincent Peale, ο οποίος πριν 50 χρόνια έγραψε το διαχρονικό ακόμα και σήμερα σύγγραμμα του,  με τίτλο «Η δύναμη της Θετικής Σκέψης».
Το μυστικό σύμφωνα με τον Peale είναι να «γεμίζουμε το μυαλό μας με σκέψεις πίστης, αυτοπεποίθησης και ασφάλειας. Αυτές έχουν τη δύναμη να εξωστρακίσουν  κάθε σκέψη αμφιβολίας, φόβου ή έλλειψης αυτοπεποίθησης».

Οι καταστάσεις που ζούμε όλοι μας  μέσα σε αυτή την κρίση , είναι πράγματι πρωτόγνωρες και σημαδεύουν την ζωή μας.  Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση όλοι μας να σταθούμε δυνατοί, να δημιουργήσουμε κλίμα ελπίδας και αισιοδοξίας γιατί πίσω μας υπάρχουν τα παιδιά μας, υπάρχουν νέες γενιές ανθρώπων με όνειρα και ελπίδες. Η κρίση κάποια στιγμή θα περάσει. Μετά την καταιγίδα βγαίνει πάντα ο ήλιος. Η θετική σκέψη είναι αναγκαία για να μας κρατήσει νηφάλιους και να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τη ζωή μας.


Ο κ. Τάσος Παναγής είναι Εμπορικός Διευθυντής στην εταιρία SOLO PRO. Έχει εργαστεί ως στέλεχος σε πολύ μεγάλες εταιρίες και ως καθηγητής Marketing σε πολλές σχολές για 16 χρόνια. Είναι αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Εξιδεικευμένων Στελεχών Marketing & Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ και τον ΟΑΕΔ και έχει μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο Μarketing και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.